Sep 18, 2023

KEMBARA CUTI-CUTI MALAYSIA THE GIRLS REPUBLIQUE BERSAMA TOURISM MALAYSIA


KUALA LUMPUR, 18 September 2023 - Sebanyak 12 pempengaruh media sosial yang bernaung di bawah jaringan The Girls Republique, menyertai program Kembara CutiCuti Malaysia The Girls Republique bermula hari ini untuk menghasilkan kandungan media sosial serta mempromosikan destinasi-destinasi pelancongan menarik di sekitar negeri Kelantan dan Pahang.

Program kerjasama strategik bersama Tourism Malaysia itu antara lain bertujuan memberikan inspirasi kepada rakyat Malaysia, khususnya Generasi Z dan Millennial, untuk lebih aktif melancong di dalam negara serta mencipta kenangan indah bersama rakan-rakan sekali gus merancakkan lagi kempen pelancongan domestik.

Antara lokasi pelancongan yang dilawati termasuklah Muzium Negeri Kelantan, Street Art Kota Bharu, Kampung Kraftangan, Pantai Senok dan Pantai Nusuk di Kelantan. Di Pahang, aktiviti pelancongan yang diketengahkan pula melibatkan kawasan Cherating seperti menyaksikan kelip-kelip dan menelusuri mangrove river cruise selain meluncur di Cherating.

Dato’ Dr. Ammar Abd. Ghapar, Ketua Pengarah Tourism Malaysia berkata, generasi muda pada masa kini, gemar untuk meneroka serta mencuba pengalaman baharu dan menjelajah ke tempat-tempat menarik bagi menenangkan minda daripada rutin harian yang sibuk.

“Selain daripada acara-acara yang dirancang, para peserta juga akan membuat persinggahan di beberapa hentian menarik sepanjang perjalanan, lantas menjadikan pengalaman ini lebih bermakna dan mengujakan dengan beberapa elemen kejutan semasa bercuti,” katanya.

Video-video promosi yang dihasikan akan digerakkan menerusi strategi “crossplatform promotion” untuk memastikan capaian yang lebih meluas di kedua-dua laman media sosial Instagram dan TikTok di bawah kendalian The Girls Republique dan Tourism Malaysia, bermula Oktober ini.

TAMATTourism Malaysia

Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia atau Tourism Malaysia ialah sebuah agensi di bawah Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya, Malaysia. Tourism Malaysia giat memfokuskan kepada tugas khusus untuk mempromosikan Malaysia sebagai destinasi pelancongan pilihan. Sejak penubuhannya, Tourism Malaysia telah muncul sebagai pemain utama dalam industri pelancongan antarabangsa. Untuk maklumat lanjut, layari akaun media sosial Tourism Malaysia di Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, dan TikTok.

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi:

Muadz Samat
Penolong Pengarah
Bahagian Komunikasi Korporat
muadz@tourism.gov.my
Tel: +603 8891 8755

Salwani Md Saad
Penolong Pengarah
Bahagian Komunikasi Korporat
salwani@tourism.gov.my
Tel: +603 8891 8768

Related Photos

Copyright © 2023 Malaysia Tourism Promotion Board (MTPB). All Rights Reserved. View Our Terms of Use