Papar Peta
Taman botani terbesar di Malaysia, ia meliputi kawasan seluas lebih daripada 92 hektar. Taman ini dibahagikan kepada tiga bahagian - bunga-bungaan, tumbuhan dan tujuan pemeliharaan / penyelidikan.

Buat masa ini, taman ini mempunyai lebih daripada 700 spesis tumbuhan berbunga, tumbuhan tempatan serta tumbuhan dari rantau Asia-Pasifik dan Afrika.

Kawasan ini juga berfungsi sebagai pusat kajian, dengan koleksi berbilang tujuan. Kanak-kanak akan teruja dengan koleksi yang banyak dan bunga-bungaan yang eksotik, dan para pendidik akan dapat melihat banyak spesis tumbuhan di pusat kajian.

Terdapat juga Pusat Tafsiran Pelawat (VIC), denai penjelajah, palm hill, taman matahari dan flora untuk pelawat yang mahu merasai pengalaman hebat dari Taman Botani.

Bawa pulang sedikit koleksi menarik dari kedai cenderamata yang menawarkan buah tangan yang mesra alam.

Panduan Perjalanan

ERL/Teksi/Kereta/Bas
TKawasan ini terletak 25km dari Kuala Lumpur dan 20km di utara dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Pengunjung boleh menggunakan Laluan Kereta Api Ekspress (ERL), kereta, teksi atau bas untuk ke destinasi di Putrajaya.

Sila Hubungi

Kuala Lumpur Tourism Office

Telefon: +603-2615 8188
Tourism Info Line

Telefon: 1-300-88-5050

Related Brochure

View all brochure
Recommended Travel Packages
More Packages

Room Rate

Rooms

Penginapan

Disclaimer Tourism Malaysia does not warrant the accuracy, completeness and usefulness of the information provided herein inclusive but not limited to resorts and hotels. The Users shall not be entitled to claim detrimental reliance on any information, products, statements provided or expressed or to claim that there is a duty on the part of Tourism Malaysia to update materials provided here by EXPEDIA.