Papar Peta

Dibukan pada tahun 1928 oleh Almarhum Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar, Zoo Johor adalah salah satu zoo tertua di negara ini dan juga di Asia.

Pada asalnya ia dipanggil "taman haiwan", pengurusan zoo bersaiz sederhana ini telah diserahkan kepada kerajaan negeri pada tahun 1960-an.

Anda akan dapat melihat singa yang garang, atau bermain dengan gajah yang mesra. Perhatikan buaya besar dari jarak yang selamat, atau bersiar-siar di sekeliling tasik sambil melihat burung akuatik.

Luangkan masa anda di zoo unik ini, dan kembali dengan kenangan yang indah dan memuaskan.

Zoo Johor dibuka setiap hari dari pukul 8 pagi hingga 6 petang. Ia agak padat ketika musim cuti umum dan cuti sekolah, adalah lebih baik jika anda mengelak waktu puncak seperti ini jika anda tidak sukakan orang ramai. Bayaran masuk sebanyak RM 2 untuk dewasa dan RM 1 untuk kanak-kanak (harga tertakluk kepada perubahan).

Panduan Perjalanan

Menaiki Kereta
Terletak di Jalan Gertak Merah, masa perjalanan yang singkat untuk ke Zoo Johor dari Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin Johor Bahru (CIQ).


Berjalan kaki
Zoo Johor terletak berhampiran Masjid Sultan Abu Bakar. Anda boleh berjalan kaki ke sana dalam masa kurang 10 minit.

Sila Hubungi

Zoo Johor

Alamat :
Jalan Gertak Merah, 80000 Johor Bahru, Johor, Malaysia

Telefon : +607-223 0404

Related Brochure

View all brochure
Recommended Travel Packages
More Packages

Room Rate

Rooms

Penginapan

Disclaimer Tourism Malaysia does not warrant the accuracy, completeness and usefulness of the information provided herein inclusive but not limited to resorts and hotels. The Users shall not be entitled to claim detrimental reliance on any information, products, statements provided or expressed or to claim that there is a duty on the part of Tourism Malaysia to update materials provided here by EXPEDIA.