<

Dusun Buah-Buahan Desaru

Terletak di atas 100 ekar tanah, Ladang Buah-buahan Desaru menjanjikan masa yang menyeronokkan kepada para pengunjung di samping mempelajari tentang buah-buahan tropika negara. Dengan lebih 100 jenis buah-buahan tropika, 10 spesis tumbuhan, zoo, kolam ikan koi dan tarikan lain, lawatan di sini menjanjikan satu pengalaman yang menarik untuk seisi keluarga.

Belajar cara-cara untuk memilih buah-buahan yang baik, dan cuba rasai buah-buahan tempatan seperti nangka, limau madu, air jambu batu, durian Belanda, dan ya, raja buah-buahan - durian. Anda boleh membeli buah kegemaran anda. Amalan pertanian yang baik memastikan bahawa buah-buahan di sini adalah kualiti tertinggi.

Ladang Buah-buahan Desaru yang diselenggara dengan baik mendapat anugerah khas pada tahun 2006 daripada Kementerian Pertanian Malaysia, Hortikultur dan Agro-Pelancongan (MAHA) sebagai tapak pelancongan pertanian yang terbaik di Malaysia. Justeru itu, adalah tidak menghairankan bagi ladang itu terus menerima pelancong dari seluruh dunia.

Datang untuk lawatan separuh hari, atau menghabiskan waktu semalam atau dua dengan pakej yang ada. Dibuka mulai jam 8 pagi hingga 6 petang setiap hari. Tempahan awal dalam kumpulan adalah disyorkan.

Papar Peta